Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Charakteristika jakostních parametrů kávy
Štindlová, Adéla
Účelem bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši na téma Charakteristika jakostních parametrů kávy. Text by měl čtenáři poskytnout komplexní informace o kávě, o procesu jejího zpracování se speciálním zaměřením na vnější faktory, které ovlivňují výslednou jakost kávových zrn, jako jsou podmínky pěstování, způsob posklizňové úpravy nebo stupeň pražení. Právě pražení je zřejmě nejdůležitějším krokem. Velmi výrazně se během něj mění chemické složení zrn a probíhají reakce, které zásadně ovlivňují konečnou podobu zrn. Neodmyslitelnou součástí celého procesu je hodnocení kávových zrn, kterému se práce také z velké části věnuje. Analýza se provádí jak u zelených, tak u pražených zrn, a to instrumentálními, ale zejména senzorickými metodami.
Polyfenoly v kávě
Kharytonava, Katsiaryna
V této bakalářské práci jsou popsány nejvýznamnější odrůdy kávy, způsoby jejich zpracování a celkové chemické složení kávy. Také se uvádějí faktory, které ovlivňují vlastnosti kávy. Hlavním cílem práce je seznámit se s polyfenolickými složkami kávových zrn a nápoje, zjistit jejich závislost na podmínkách pěstování a zpracování a jak se mění jejich obsah. Polyfenoly jsou antioxidanty a díky své schopnosti chránit buňky před aktivními radikály, mohou mít příznivý účinek na lidský organismus. V práci jsou popsané vlivy kávového nápoje na člověka a proč je důležité dodržovat omezený příjem kávy za den.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.